officiant, solist, samtalsledare och föreläsare

Om Katarina Blix Lundqvist

Jag har alltid varit intresserad av livsberättelser och de stora existentiella frågorna. I drygt tio år arbetade jag som kulturhistoriker, pedagog och arkeolog på ett länsmuseum. Jag höll föredrag och stadsvandringar, ledde pedagogiska projekt och producerade texter för utställningar bland annat.

Under åren har jag arbetat som solist och sångerska i olika sammanhang. Min längtan har varit att hitta ett sätt att kombinera mitt skrivande, min sång och att arbeta nära livet och de stora berättelserna. När möjligheten dök upp bytte jag bransch. Efter en tid som kundrådgivare, borgerlig officiant och solist på en begravningsbyrå grundade jag företaget Ton, text och tal i januari 2017.

I mina uppdrag som borgerlig officiant och sångerska vid livets alla ceremonier får jag nu kombinera mina erfarenheter och personliga egenskaper på ett utvecklande sätt.

Att tala om livet och döden är viktig för de flesta av oss men det kan vara svårt att hitta forum där det passar. Jag leder både samtal om döden i Death Cafés – Dödsnack med fika – och samtal om livets alla stora frågor i existentiella samtalsgrupper. Hör av dig om du vill veta mer!

På fritiden sjunger och tävlar jag i barbershop i Stockholm City Voices och i Northern Stars Chorus. Jag är trefaldig världsmästare i kvinnlig barbershopsång efter tio år som körsångerska i Rönninge Show Chorus.

När jag inte sjunger njuter jag av naturen, mina balkongodlingar och att umgås med vänner, familj och toypudeln Winston. Han följer ibland med som tröstehund när jag har arbetar.

Som person är jag mycket nyfiken på livet men har liksom de flesta haft det svårt i perioder. Ibland när tillvaron känns extra tung tänker jag att mitt liv liknar vädret, ibland är det molnigt och regnigt men allt som oftast så skiner solen, om än så lite. Det är livet och det är precis som det ska vara.

Ton, text och tal drivs enligt devisen »Fira livet!«

Ton, text och tal – vingar

Boka här

Ta kontakt

Här nedan kan du göra din bokningsförfrågan eller anmälan. Du kan även ställa en fråga om min verksamhet. Jag kommer att svara så fort jag kan. Tack!