officiant, solist, samtalsledare och föreläsare

Om Katarina Blix Lundqvist

Jag har alltid varit intresserad av livsberättelser och de stora existentiella frågorna. I drygt tio år arbetade jag som kulturhistoriker, pedagog och arkeolog på Sörmlands museum. Jag höll föredrag och stadsvandringar, ledde pedagogiska projekt och producerade texter för utställningar bland annat.

Under åren har jag arbetat som solist och sångerska i olika sammanhang. Min längtan har varit att hitta ett sätt att kombinera mitt skrivande, min sång och att arbeta nära livet och de stora berättelserna. När möjligheten dök upp bytte jag bransch. Efter en tid som kundrådgivare, borgerlig officiant och solist på en begravningsbyrå grundade jag företaget Ton, Text och Tal i januari 2017.

I mina uppdrag som borgerlig officiant och sångerska vid livets alla ceremonier får jag nu kombinera mina erfarenheter och personliga egenskaper på ett utvecklande sätt.

Att tala om livet och döden är viktig för de flesta av oss men det kan vara svårt att hitta forum där det passar. Jag leder samtal om döden och döendet under DÖDSNACK och även om livets alla stora frågor i existentiella samtalsgrupper. Hör av dig om du vill veta mer!

Sorgbearbetning har hjälpt mig att komma vidare i livet efter stora förluster som dödsfall och skilsmässa. 2017 blev jag certifierad handledare vid Svenska Institutet för Sorgbearbetning och har även gått påbyggnadskursen 2018. Kom och lär dig verktygen hos mig!

Sedan flera år har jag ibland fungerat som Death Doula, då jag bland annat stöttat människor som är i livets slutskede och deras närstående genom existentiella samtal och med planering inför den sista tiden och kommande begravning. Jag har även funnits där för den som velat planera i förväg – något vi alla kan göra, oavsett var vi är i livet. Kände dock att jag ville lära mig mer och är så glad över att jag blev antagen till utbildningen hos Alua Arthur och hennes Team på Going with Grace i Los Angeles. Nu är jag äntligen certifierad Death Doula och End-of-Life-Planner.

Under tjugo års tid sjöng och tävlade jag i barbershopkörsång bland annat i Stockholm City Voices, Northern Stars Chorus och Rönninge Show Chorus. Med RSC tävlade jag i USA och kören vann tre VM-guld – 2013 i Honolulu, 2016 i Baltimore och 2019 i Las Vegas. En fantastisk hobby som blev en livsstil!

När jag är ledig hämtar jag kraft och glädje i naturen, på skogspromenader, med odlingar av olika slag och genom att umgås med vänner, familj och toypudeln Winston. Han följer ibland med som tröstehund när jag har arbetar.

Som person är jag mycket nyfiken på livet men har liksom de flesta haft det svårt i perioder. Ibland när tillvaron känns extra tung tänker jag att mitt liv liknar vädret, ibland är det molnigt och regnigt men allt som oftast så skiner solen, om än så lite. Det är livet och det är precis som det ska vara.

Ton, Text och Tal AB drivs enligt devisen »Fira livet!«

Ton, text och tal – vingar

Boka här

Ta kontakt

Här kan du göra din bokningsförfrågan, anmälan eller ställa en fråga om min verksamhet. Jag svarar så fort jag kan.

Tack!