Sorgbearbetning

Sorgbearbetning

»Plötsligt kändes det som om jag kunde andas igen. Saknaden finns kvar men den förlamande smärtan är borta.«

m

Du är inte ensam

Alla människor får någon gång under livet uppleva sorg och smärta efter en förlust av något slag. Det kan till exempel handla om egen eller närståendes sjukdom, dödsfall, nära relationer som tagit slut, separation eller skilsmässa. Även förlusten av ett älskat husdjur eller att en anställning tagit slut kan förändra tillvaron radikalt.

Oavsett om förlusten inträffade nyligen eller för länge sedan kan den fortfarande påverka och begränsa ditt liv. Du har förmodligen fått lära dig en hel del strategier för att må bättre men många av dem ger bara tillfälliga lättnader.

Jag erbjuder både stödsamtal och kurs i sorg- och förlustbearbetning. Läs mer här nedanför och hör av dig för ett kostnadsfritt samtal så ser vi vad som passar dig!

m

Sorg – stödsamtal efter svåra förluster

Tiden innan och efter en stor livsförändring, som till exempel vid sjukdom och dödsfall, kan vara väldigt påfrestande själsligt men även fysiskt. Att känna sorg och saknad är en naturlig reaktion efter en stor förlust, men ibland är det svårt att vara i processen på egen hand.

När livet vänds upp och ned och allt känns ohanterligt kan det vara skönt att prata med en medmänniska, men kanske inte alltid med någon som står en nära. Jag erbjuder stödjande samtal där vi pratar om sorgens olika ansikten och vad som händer inom oss efter en förlust, vi provar även några enkla övningar för att hitta fokus och avslappning.

Det handlar inte om terapi utan om stödjande samtal med utgångspunkt från din situation och med min erfarenhet av sörjande medmänniskor som begravningsofficiant och certifierad handledare för förlust- och sorgbearbetning.

Jag har ett nätverk av terapeuter att hänvisa till om jag upplever att du kan behöva annat stöd. Du kan även gå kurs i sorg- och förlustbearbetning med mig som handledare. Läs mer här nedanför.

m

Sorgbearbetning – gå en kurs

Att känna sorg efter en förlust eller stor förändring är naturligt, men när sorgen hindrar oss från att leva fullt ut kan vi behöva ta tag i smärtan och bearbeta förlusten.

Jag erbjuder kurser enligt Programmet för sorgbearbetning™. Det är ett konkret handlingsprogram för känslomässig läkning och en väl utarbetad metod som i över fyrtio år har hjälpt människor att bearbeta sin sorg, världen över. När du lärt dig metoden kan du använda den i varje svår situation där du behöver försonas med det som hänt. Många upplever att de får en öppnare relation till sig själva och andra och genom att släppa taget om smärtan får livet en annan mening och ger mer energi, livslust och frihetskänsla.

Handledare vid sorgbearbetning och stödsamtal, foto Theodor Lundqvist

I dokumentet nedan finns mer fakta om sorg.